ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Ιωαννίνων 34, Ανατολή Ιωαννίνων
(Δίπλα στα ΤΟΜΥ), ΤΚ:45221

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τ: 2651066355, Κ: 6948051207
e.tsagalidou@yahoo.com

Καλωσήλθατε στον δικτυακό τόπο του καρδιολογικού ιατρείου μας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΗΚΓ

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) είναι μία απλή, ανώδυνη εξέταση η οποία μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς.

Υπερηχοκαρδιογράφημα

Με το υπερηχοκαρδιογράφημα μελετούμε την ανατομία και τη λειτουργία της καρδιάς, των βαλβίδων καθώς και την ανατομία της αορτής

Τεστ κοπώσεως σε εργομετρικό ποδήλατο

Η δοκιμασία κόπωσης χρησιμοποιείται ως αναίμακτη δοκιμασία στη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου, αλλά επίσης και στην παρακολούθηση της νόσου μετά από κάποιο καρδιακό συμβάν, όπως π.χ. μετά από έμφραγμα.

Ηοlter ρυθμού 24-48ωρου

Το holter ρυθμού είναι η μη επεμβατική μέθοδος καταγραφής της καρδιακής λειτουργίας (ηλεκτροκαρδιογράφημα) που γίνεται επί 24 ή 48 ώρες. Αποτελεί μια χρήσιμη μέθοδο διάγνωσης και εκτίμησης των διαταραχών του καρδιακού ρυθμού.

Ηolter πίεσης

Η 24ωρη καταγραφή της πίεσης, είναι ένα φορητό ηλεκτρονικό πιεσόμετρο που μετράει αυτόματα την πίεση κάθε 15-30 λεπτά επί 24 ώρες.

Η εφαρμογή της τεχνικής αυτής παρέχει τη δυνατότητα πολλαπλών μετρήσεων της πίεσης μακριά από το «στρεσογόνο» περιβάλλον του ιατρείου. Έτσι αποκτάται πλήρης εικόνα της πίεσης στις συνηθισμένες συνθήκες μιας εργάσιμης μέρας, κατά τη διάρκεια της εργασίας, στο σπίτι και τον ύπνο.

Στο ιατρείο μας διαγιγνώσκονται και παρακολουθούνται με συνεχή ενημέρωση του ασθενούς όλη η γκάμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων:

 • Άμεση διαφορική διάγνωση και αντιμετώπιση προκάρδιου άλγους
 • Παρακολούθηση ασθενών με στεφανιαία νόσο (διάγνωση και φαρμακευτική θεραπεία στεφανιαίας νόσου, παραπομπή ασθενών για στεφανογραφία, παρακολούθηση ασθενών μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, μετά από αγγειοπλαστική με stents και μετά από εγχείρηση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης/by-pass).
 • Παρακολούθηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια.
 • Παρακολούθηση ασθενών με υπέρταση (διάγνωση, φαρμακευτική θεραπεία).
 • Παρακολούθηση ασθενών με δυσλιπιδαιμία (διάγνωση, φαρμακευτική θεραπεία).
 • Παρακολούθηση ασθενών με βαλβιδοπάθειες (διάγνωση και εκτίμηση βαρύτητας βαλβιδοπαθειών, παρακολούθηση μετά από αντικατάσταση βαλβίδας).
 • Παρακολούθηση ασθενών με αρρυθμίες (π.χ. κολπική μαρμαρυγή, έκτακτες συστολές, παθολογικές ταχυκαρδίες, καρδιακές παύσεις και παθολογικές βραδυκαρδίες που μπορεί να προκαλέσουν συγκοπή, κτλ). Επίσης, παρακολούθηση ασθενών μετά από τοποθέτηση βηματοδότη της καρδιάς.
 • Παρακολούθηση ασθενών με μυοκαρδιοπάθειες (υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, διατατική μυοκαρδιοπάθεια κτλ).
 • Παρακολούθηση ασθενών με παθήσεις του περικαρδίου (χρόνιες περικαρδίτιδες, περικαρδιακές συλλογές υγρού).
 • Διενέργεια προσχολικού καρδιολογικού ελέγχου και παραπομπή σε ειδικούς παιδοκαρδιολόγους στις σπάνιες περιπτώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο.
 • Διενέργεια προαθλητικού καρδιολογικού ελέγχου για συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.
 • Διενέργεια ελέγχου σε ασθενείς που θα υποβληθούν σε οποιοδήποτε χειρουργείο (προεγχειρητικός καρδιολογικός έλεγχος).
 • Σύνταξη εισηγητικών φακέλων αναπηρίας για τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.

Υπάρχει η δυνατότητα κατ΄οίκον επισκέψεων με πλήρη καρδιολογικό έλεγχο (ΗΚΓ και υπερηχοκαρδιογράφημα), καθ΄όσον το ιατρείο διαθέτει φορητό υπερηχοκαρδιογράφο.